Wednesday 16 May 2012

Η Αγγλία του Roy

O Roy Hodgson και τα Τρία Λιοντάρια




Η πρώτη αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο Roy Hodgson, ήταν αυτή για τα τελικά του Euro 2012. 





Αρκετά ήταν τα προβλήματα, που αντιμετώπισε στην κατάρτιση της 23άδας και των αναπληρωματικών αυτής, και πήρε δύσκολες αποφάσεις, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόσληψή του στον πάγκο των "Τριών Λιονταριών".

Ο συμπαθής (σε εμένα τουλάχιστον) Άγγλος τεχνικός πέρα από τον Ray Lewington, που έχει ως βοηθό του, αποφάσισε να προτείνει θέση coach στον Gary Neville, που φυσικά τη δέχτηκε. 


Έτσι, θα έχει κάποιον άνθρωπο πιο κοντά σε ηλικία με όλους τους υπόλοιπους παίκτες, όπως ο ίδιος δικαιολόγησε, αφού μέχρι πέρυσι έπαιζε ακόμα στη Manchester United, και νομίζω ότι θα μπορεί πού και πού να ρίχνει κανένα μπινελίκι (με την καλή έννοια ή και όχι) σε νεαρά παιδιά, χωρίς να χρειαστεί ο Roy να μπει στη διαδικασία.

Δεν ξέρω ποιοί ήταν αυτοί, που δε σεβάστηκαν τον Hodgson και κατά συνέπεια, ποτέ δεν θέλησαν να παίξουν για αυτόν, στη Liverpool, αλλά δε νομίζω να το κάνει κανείς τώρα. Ο Hodgson, άσχετα με το τι λένε από την FA, δεν ήταν πρώτη επιλογή, αλλά προσωπικά χαίρομαι, που δεν πήρε τη δουλειά, ο ακριβός 'Arry, για τον οποίο δεν έχω καθόλου καλή άποψη παρότι έχει αρκετά καλές πορείες με τις ομάδες του τα τελευταία χρόνια.

Ο μέχρι πριν λίγες ημέρες προπονητής της West Bromwich Albion, είναι πραγματιστής με τεράστια εμπειρία και τέτοιοι ταιριάζουν σε αυτές τις διοργανώσεις. Τουρνουά με λίγα παιχνίδια, στιλ Europa League, στον τελικό του οποίου έφτασε με τη Fulham, ενώ φυσικά έχει οδηγήσει την Ελβετία, για να μιλάμε με... εθνικούς όρους στο δεύτερο γύρο του Μουντιάλ 1994.

Κάποιος θα πει ότι και ο Steve McClaren μετά τον τελικό όπου έφτασε με τη Middlesbrough πήγε στην Αγγλία και πάτωσε, αλλά αυτός ο κάποιος μάλλον δεν ξέρει το βιογραφικό του Hodgson.


Από μόνο του, φυσικά, δεν θα μετρούσε, αν δεν είχε δείξει δουλειά τα τελευταία χρόνια, με την "μεγάλη απόδραση" της Fulham και την μετέπειτα πορεία προς τον τελικό του Europa League, το ατυχές, και αδικαιολόγητα μικρό για σοβαρή ομάδα, πέρασμα από τη Liverpool και τη διατήρηση της WBA στην Premier League, που, προσωρινά τουλάχιστον, βγάζει απο πάνω της τον χαρακτηρισμό του ασανσέρ (yo-yo club στα αγγλικά). 

Ο Hodgson, λοιπόν, ονόμασε την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2012, ένα τουρνουά στο οποίο για πρώτη φορά βλέπω να πηγαίνουν χωρίς μεγάλες προσδοκίες, γεγονός, που μόνο θετικό μπορέι να είναι για αυτή την ομάδα, που έχει αποδείξει ανά τα χρόνια, ότι δεν μπορεί να είναι ποτέ φαβορί.


Η απουσία του Wayne Rooney από τα δύο πρώτα παιχνίδια, τα εξωαγωνιστικά θέματα με τον John Terry και τον Rio Ferdinand και η πρόσληψη του Hodgson, που ξάφνιασε πολλούς και ξίνισε ακόμα περισσότερους, έχουν φέρει τους Άγγλους να περιμένουν αυτό το τουρνουά, όχι για να το κερδίσουν, αλλά απλώς για συμμετάσχουν και ό,τι ήθελε προκύψει.


Αυτή η προσέγγιση, νομίζω, ότι αρμόζει σε αυτή την ομάδα με αυτόν τον προπονητή.


Η αποστολή των Άγγλων είναι:


Τερματοφύλακες: Joe Hart (Man City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich)
Αμυντικοί: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)
Μέσοι: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man United), James Milner (Man City)
Επιθετικοί: Wayne Rooney (Man United), Danny Welbeck (Man United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)
Αναπληρωματικοί: Jack Butland (Birmingham City), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Daniel Sturridge (Chelsea)

Πέρα από τους τραυματισμούς, που ταλαιπωρούν την ομάδα, κάνει εντύπωση η απουσία του Rio Ferdinand, που όμως από χτες ήταν γνωστό ότι δεν θα βρισκόταν στην αποστολή, αλλά και η παρουσία σε αυτήν του Alex Oxlade-Chamberlain, τον οποίο ο Arsene Wenger χρησιμοποεί ως ρεζέρβα στην Arsenal, αλλά κατάφερε να μπει στην 23άδα. Ο Rooney, ήταν γνωστό ότι θα βρισκόταν εκεί παρότι δεν μπορεί να παίξει στα δύο πρώτα παιχνίδια και το καλό φινάλε της σεζόν του Andy Carroll, του έδωσε θέση στα τελικά.

Η στοιχηματική ανάλυση του Euro 2012 θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, καθώς δεν υπάρχουν μόνο τα στοιχήματα για Κατάκτηση και Πρώτο Σκόρερ διαθέσιμα, αλλά μπορεί να προκύψουν αρκετές ευκαιρίες από πρώιμο στοχηματισμό και πριν καταλαγιάσουν οι αγορές.

Ενδεικτικά η Αγγλία προσφέρεται στο 12,50 για να κατακτήσει το τουρνουά.

No comments:

Post a Comment