Sunday 27 November 2011

RIP Gary Speed




Δεν έχω υποστηρίξει στη ζωή μου καμία απ’ τις ομάδες, που αγωνίστηκε (Leeds United, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers, Sheffield United), για να πεις ότι δέθηκα μαζί του σε ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά απλώς μ’ αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.


Τόσο απλό. Όποιος ασχολείται με το αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρει τι ήταν ο Gary Speed γιατί απλώς για πάρα πολλά χρόνια ήταν συνέχεια εκεί. Μέχρι, άλλωστε να του σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών στην Premier League o David James (ένας τερματοφύλακας) ήταν εκεί για 535 συνεχόμενες φορές, μακριά από τραυματισμούς και τιμωρίες.

Δεν ήταν μέσος-σκόρερ, αλλά μεσαία γραμμή χωρίς αυτόν, στις ομάδες, που αγωνίστηκε δεν εννοούνταν. Όταν άρχισα ν’ αρθογραφώ για την Premier League, έστω και στοιχηματικά, ένιωσα ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό γι’ αυτόν και τα πράγματα, που είχε κατακτήσει και κυρίως πώς τα είχε κατακτήσει. Ήταν άλλη κλάση.

Άλλη κλάση, είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν και στους πάγκους, αφού η Ουαλία του, τον τελευταίο καιρό έμοιαζε να παίζε σα να μη φοβάται κανέναν, όπως κι αυτός ως παίκτης, ανέβηκε στην κατάταξη, τη στιγμή, που τα προηγούμενα χρόνια είχε καταποντιστεί κι έβλεπε με αισιοδοξία το μέλλον και τα επόμενα προκριματικά για μεγάλη διοργάνωση.

Ως άνθρωπο, φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να τον γνωρίζω, αλλά απ’ ότι άκουγα όταν ζούσε από τους υπόλοιπους ήταν υπόδειγμα και κάποιος, που νεότεροι θα έπρεπε να έχουν για πρότυπο.

Ο Gary Speed, φέρεται ότι αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού. Τίποτα δεν πρόδιδε αυτή την κατάληξη, όταν μόλις χτες, εμφανίστηκε στην εκπομπή του BBC Football Focus”, o παρουσιαστής της οποίας, Dan Walker, είπε πως δεν το πίστευε, όταν χτες πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαζί του και ήταν πάρα πολύ καλά.

“Μιλούσε για τα παιδιά του, το λαμπρό μέλλον με την Ουαλία, το twitter, το γκολφ,” ανέφερε.

Όλα αυτά δεν έχουν σημασία τώρα και αυτό δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσει κανείς.

RIP

No comments:

Post a Comment